Hulp bij het zindelijk worden

Een kinderbekkenfysiotherapeut is een kinderfysiotherapeut die zich heeft gespecialiseerd in de behandeling van kinderen met zindelijkheidproblemen. Zindelijk worden lukt niet altijd vanzelf. Als er regelmatig een 'ongelukje' gebeurt kan dit een stempel drukken op het leven van een kind en het hele gezin. Blijf met dit probleem niet lopen, een kinderbekkenfysiotherapeut kan u hier mee helpen!

De kinderbekkenfysiotherapeut behandelt kinderen die problemen hebben in de buik- en bekkenbodemregio. De bekkenbodemspieren spelen een belangrijke rol bij het poepen en plassen. Meestal zijn deze spieren ontspannen en moeten op het juiste moment kunnen aanspannen en weer kunnen ontspannen op moment dat het kind naar het toilet gaat. Bij kinderen met poep- en/of plasproblemen gaat dit samenwerken vaak niet goed en werken deze spieren te sterk. 

Klachten die behandeld worden door de kinderbekkenfysiotherapeut zijn:

 • Plasproblematiek: plasongelukjes overdag, bedplassen, niet goed kunnen plassen, heel veel plassen, (terugkerende) blaasontsteking, angst om te plassen en pijn bij het plassen.

 • Poepproblematiek: poepongelukjes overdag, verstoppingen/obstipatie, diarree, angst om te poepen, buikpijnklachten, angst om te poepen en pijn bij het poepen.

Kinderen met klachten door een aangeboren afwijking, een traumatische voorgeschiedenis of een buikoperatie kunnen ook door de kinderbekkenfysiotherapeut worden behandeld.

Heel af en toe gaat het nog een keertje fout, inmiddels weten we dan ook waar het door komt.
Mijn zoon is zo trots! Hij is gegroeid in zijn zelfvertrouwen. En… dit jaar gaat hij voor het eerst mee op kamp!

Veelgestelde vragen

 • Hoe kan ik mij aanmelden voor een behandeling?

  U kunt zich telefonisch aanmelden, maar ook via ons contactformulier op de website of per e-mail: info@fysioexperts.nl

 • Is een verwijzing van een (huis)arts verplicht?
  Nee, een verwijzing is niet verplicht. U kunt zonder verwijzing terecht bij ons, dit noemt men 'directe toegankelijkheid'. De therapeut begint de intake met een screening; om te bepalen of uw beweegprobleem zonder tussenkomst van een (huis)arts beoordeeld en behandeld mag worden. Soms is het nodig dat u alsnog naar de huisarts gaat voor een verwijzing of vervolgonderzoek.
 • Heeft FysioExperts een wachtlijst?
  In uitzonderlijke gevallen kan het voorkomen dat er een korte wachtlijst is. Wij doen er uiteraard alles aan om dit te beperken. Is er sprake van een wachttijd? Dan wordt u door de assistente op de hoogte gebracht van de te volgen procedure.
 • Wat moet ik doen als ik verhinderd ben?
  Indien u verhinderd bent dient u zich minimaal 24 uur van tevoren af te melden. Als u verzuimt af te melden, worden er kosten van 25,- euro in rekening gebracht. U kunt zich telefonisch afmelden (spreek eventueel een voicemail in) of per e-mail naar: info@fysioexperts.nl. Telefonisch afmelden heeft de voorkeur.
 • Ik heb een voorkeur voor een therapeut, kan ik dit aangeven?
  Ja, dit kunt u aangeven. Vermeldt dit bij uw aanmelding, zodat u bij de juiste therapeut geplaatst kunt worden.
 • Wat moet ik meenemen naar de eerste afspraak?
  Neem het onderstaande mee naar de eerste behandeling: verzekeringspasje, identificatiebewijs en een handdoek. Komt u via de (huis)arts of specialist? Overhandig uw verwijzing dan aan de therapeut.
 • Geeft FysioExperts behandelingen aan huis?
  Ja, dat is mogelijk. Indien u slecht ter been bent behandelen wij aan huis. Er is, omwille van uw zorgverzekeraar, wel een verwijzing van de huisarts of specialist nodig.
 • Hoe lang duurt een behandeling?
  Een fysio- en oefentherapeutische behandeling duurt circa 25-30 minuten. Een haptotherapie behandeling duurt 45 minuten.

Wij bieden Kinderbekkenfysiotherapie op de volgende locaties