Looptraining bij etalagebenen

Bij perifeer arterieel vaatlijden (PAV) is er een vernauwing van de slagader(s) die naar de benen gaan. Een ander woord voor deze aandoening is ook wel ‘etalagebenen’. Kenmerkend is namelijk dat de loopafstand bij deze aandoening beperkt wordt, alsof iemand stopt om een etalage te bekijken, terwijl dit eigenlijk noodgedwongen is.

Loopband 2.jpg

Wat zijn de kenmerken?

In rust kunnen de spieren nog van voldoende bloed en dus zuurstof worden voorzien, maar bij inspanning is er een tekort. De spieren vragen dan om meer zuurstof dan de slagader door de vernauwing kan laten. De klachten die dan kunnen ontstaan zijn: 

  • Krampachtige pijn of een doof gevoel tijdens inspanning
  • Pijn treed vaak op bij de kuiten, maar kan ook in de bovenbenen of bilspieren optreden
  • Pijn verminderd door stil te gaan staan 
  • Verminderde loopafstand

Looptraining bij etalagebenen: lopen, lopen, lopen...

De behandeling van de fysiotherapeut richt zich op het verminderen van beweegproblemen, vergroten van de loopafstand en het verbeteren van de conditie. Het is bewezen dat looptraining onder begeleiding zeer effectief is.

FysioExperts is aangesloten bij het landelijk netwerk ‘Chronisch Zorgnet’. Dit netwerk staat voor transparante en hoogwaardige zorg waarin verwijzers (vaatchirurgen, huisartsen, gespecialiseerde verpleegkundigen, praktijkondersteuner huisartsen) en therapeuten nauw samenwerken.

Lees meer

Loopband 3.jpg
Oefentherapie 3.jpg
Valpreventie.jpg

Deze therapeuten bij FysioExperts kunnen je onder andere helpen

Ronald Weijman.jpg
RW attribuut.jpg
Ronald Weijman

Fysiotherapeut

Etalagebenen (Chronisch Zorgnet), (Sport)podologie, Echografie, Medische training

BIG 19035462104

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mij aanmelden voor een behandeling?
+ -

Aanmelden gaat telefonisch, per mail, via het contactformulier op de website of per e-mail: info@fysioexperts.nl

Is een verwijzing van een (huis)arts verplicht?
+ -

Nee, een verwijzing is niet verplicht. Je kunt zonder verwijzing bij ons terecht, dit wordt ‘directe toegankelijkheid’ genoemd. De therapeut begint de intake met een screening; om te bepalen of je klachten zonder tussenkomst van een (huis)arts beoordeeld en behandeld kunnen worden. Soms is het nodig dat je alsnog naar de huisarts gaat voor een verwijzing of een vervolgonderzoek, de fysiotherapeut zal je dan naar je huisarts verwijzen.

Heeft FysioExperts een wachtlijst?
+ -

In uitzonderlijke gevallen kan het voorkomen dat er een korte wachtlijst is. Wij doen er uiteraard alles aan om dit te beperken. Is er sprake van een wachttijd? Dan word je door de assistente op de hoogte gebracht van de te volgen procedure.

Wat moet ik doen als ik verhinderd ben?
+ -

Indien je verhinderd bent dien je minimaal 24 uur van tevoren af te melden. Als je verzuimt af te melden, worden er kosten van 35 euro in rekening gebracht. Je kunt telefonisch afmelden (spreek eventueel een voicemail in) of per e-mail naar: info@fysioexperts.nl. Telefonisch afmelden heeft de voorkeur, zodat we indien nodig direct een nieuwe afspraak kunnen maken.

Ik heb een voorkeur voor een therapeut, kan ik dit aangeven?
+ -

Ja, dit kun je aangeven. Vermeld dit bij de aanmelding, zodat je bij de juiste therapeut geplaatst kunt worden. Mocht echter de therapeut van voorkeur afwezig zijn of de klacht waar je voor behandeld wilt worden niet binnen zijn of haar expertise liggen, dan plannen we in overleg de afspraak bij een andere therapeut in.

Wat moet ik meenemen naar de eerste afspraak?
+ -

Neem het onderstaande mee naar de eerste behandeling: identificatiebewijs en een handdoek. Kom je via de (huis)arts of specialist? Overhandig de verwijzing dan aan de therapeut.

Geeft FysioExperts behandelingen aan huis?
+ -

Ja, dat is mogelijk. Indien je slecht ter been bent behandelen wij aan huis. Er is, omwille van de zorgverzekeraar, wel een verwijzing van de huisarts of specialist nodig.

Hoe lang duurt een behandeling?
+ -

Een fysio- en oefentherapeutische behandeling duurt circa 25 minuten. Een haptotherapie behandeling duurt 45 minuten. De eerste afspraak is over het algemeen een dubbele zitting en bedraagt 50 minuten.

Kan ik buiten kantoortijden worden behandeld?
+ -

Ja, je kunt op elke locatie terecht voor een behandeling buiten kantoortijden. Zie de locatie pagina voor meer informatie.

Valpreventie 2.jpg

Afspraak maken of benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Je kunt ons elke werkdag telefonisch bereiken van 08.00 tot 16.45 uur. Onze assistentes staan de hele week voor je klaar!

Maak direct een afspraak 079 343 52 40