Valpreventie

Scheve stoeptegels, uit balans raken, angstig zijn voor een trap; een val kan resulteren in een nare blessure of breuk. Wellicht bent je hierdoor geneigd om minder vaak naar buiten te gaan.

Valpreventie.jpg

Voor welke klachten

  • Angst om te vallen 
  • Verlies regelmatig je balans 
  • Onzeker gevoel tijdens lopen/activiteiten

Valpreventie: blijf op de been

Scheve stoeptegels, uit balans raken, angstig zijn voor een trap; een val kan resulteren in een nare blessure of breuk. Wellicht bent je hierdoor geneigd om minder vaak naar buiten te gaan.

De gespecialiseerde therapeuten van FysioExperts helpen te zorgen dat je mobiel blijft. Je krijgt meer vertrouwen en kunt gemakkelijker en veiliger activiteiten uitvoeren, binnen- en buitenshuis.

Begeleiding is mogelijk in groepen en individueel. Individuele begeleiding kan in de praktijk plaatsvinden maar ook aan huis. Voor behandeling thuis is er een verwijzing nodig van de (huis)arts.

Lees meer

Loopband 2.jpg
Valpreventie 2.jpg
NM attribuut.jpg

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mij aanmelden voor een behandeling?
+ -

Aanmelden gaat telefonisch, per mail via ons contactformulier op de website of per e-mail: info@fysioexperts.nl

Is een verwijzing van een (huis)arts verplicht?
+ -

Nee, een verwijzing is niet verplicht. Je kunt zonder verwijzing terecht bij ons, dit noemt men 'directe toegankelijkheid'. De therapeut begint de intake met een screening; om te bepalen of het beweegprobleem zonder tussenkomst van een (huis)arts beoordeeld en behandeld mag worden. Soms is het nodig dat je alsnog naar de huisarts gaat voor een verwijzing of vervolgonderzoek.

Heeft FysioExperts een wachtlijst?
+ -

In uitzonderlijke gevallen kan het voorkomen dat er een korte wachtlijst is. Wij doen er uiteraard alles aan om dit te beperken. Is er sprake van een wachttijd? Dan word je door de assistente op de hoogte gebracht van de te volgen procedure.

Wat moet ik doen als ik verhinderd ben?
+ -

Indien je verhinderd bent dien je minimaal 24 uur van tevoren af te melden. Als je verzuimt af te melden, worden er kosten van 35 euro in rekening gebracht. Je kunt telefonisch afmelden (spreek eventueel een voicemail in) of per e-mail naar: info@fysioexperts.nl. Telefonisch afmelden heeft de voorkeur, zodat we indien nodig direct een nieuwe afspraak kunnen maken.

Ik heb een voorkeur voor een therapeut, kan ik dit aangeven?
+ -

Ja, dit kun je aangeven. Vermeldt dit bij de aanmelding, zodat je bij de juiste therapeut geplaatst kunt worden.

Wat moet ik meenemen naar de eerste afspraak?
+ -

Neem het onderstaande mee naar de eerste behandeling: verzekeringspasje, identificatiebewijs en een handdoek. Kom je via de (huis)arts of specialist? Overhandig de verwijzing dan aan de therapeut.

Geeft FysioExperts behandelingen aan huis?
+ -

Ja, dat is mogelijk. Indien je slecht ter been bent behandelen wij aan huis. Er is, omwille van de zorgverzekeraar, wel een verwijzing van de huisarts of specialist nodig.

Hoe lang duurt een behandeling?
+ -

Een fysio- en oefentherapeutische behandeling duurt circa 25 minuten. Een haptotherapie behandeling duurt 45 minuten. De eerste afspraak is over het algemeen 50 minuten.

Kan ik buiten kantoortijden worden behandeld?
+ -

Ja, je kunt op elke locatie terecht voor een behandeling buiten kantoortijden. Zie de locatie pagina voor meer informatie.

Valpreventie 2.jpg

Afspraak maken of benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Je kunt ons elke werkdag telefonisch bereiken van 08.00 tot 16.45 uur. Onze assistentes staan de hele week voor je klaar!

Maak direct een afspraak 079 343 52 40