Dry needling

Dry needling is een behandeltechniek waarbij gebruik gemaakt wordt van acupunctuur naalden. Het wordt ‘dry’ needling genoemd omdat er geen gebruik wordt gemaakt van naalden met vocht of medicatie.

FE -sfeer 15.jpg

Triggerpoints

Dry needling kan door onze therapeuten worden gebruikt als pijn verlichting, door het aanprikken van de zogenaamde 'triggerpoints' Deze triggerpoint zijn een veel voorkomende oorzaak van pijnklachten. Triggerpoints kunnen ontstaan door:

 • Zware draaglast zoals een rug- of schoudertas
 • Een verkeerde beweging of een ongeval
 • Een langdurige gecompenseerde houding
 • Langdurige overbelasting fysiek en/of psychisch
 • Langdurige afwezigheid van beweging
 • Slaaptekort


Als actieve triggerpoints worden gevonden is dry needling een behandeloptie. Voordat een behandeling wordt gestart zullen alle bevindingen met je worden besproken en wordt een behandelplan gemaakt.

Bekijk hier de folder!

Wanneer dry needling?

Veel mensen zijn erg enthousiast over het resultaat van de behandeling. Deze behandelmethode is wetenschappelijk onderzocht, echter staat de effectiviteit hiervan nog ter discussie. Een behandeling wordt altijd gecombineerd met oefeningen, manuele technieken en adviezen.

Dry needling wordt veel gebruikt bij de behandeling van: 

 • Een tenniselleboog
 • Lage rugklachten 
 • Nekklachten 
 • Schouderklachten

Voor dat een behandeling start leggen we je uit wat je kunt verwachten van de behandeling. Uiteraard informeren wij jou ook over eventuele risico’s die bij uitzondering voorkomen:

 • Blauwe plek
 • Spierpijn gevoel
 • Slaperigheid en sufheid

Dry needling kan niet bij iedereen toegepast worden. Het niet toegestaan indien er sprake is van:

 • Zwangerschap
 • Gebruik van medicatie die invloed heeft op bloedstolling of problemen met de bloedstolling
 • Infecties

Lees meer

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mij aanmelden voor een behandeling?
+ -

Aanmelden gaat telefonisch, per mail, via het contactformulier op de website of per e-mail: info@fysioexperts.nl

Is een verwijzing van een (huis)arts verplicht?
+ -

Nee, een verwijzing is niet verplicht. Je kunt zonder verwijzing bij ons terecht, dit wordt ‘directe toegankelijkheid’ genoemd. De therapeut begint de intake met een screening; om te bepalen of je klachten zonder tussenkomst van een (huis)arts beoordeeld en behandeld kunnen worden. Soms is het nodig dat je alsnog naar de huisarts gaat voor een verwijzing of een vervolgonderzoek, de fysiotherapeut zal je dan naar je huisarts verwijzen.

Heeft FysioExperts een wachtlijst?
+ -

In uitzonderlijke gevallen kan het voorkomen dat er een korte wachtlijst is. Wij doen er uiteraard alles aan om dit te beperken. Is er sprake van een wachttijd? Dan word je door de assistente op de hoogte gebracht van de te volgen procedure.

Wat moet ik doen als ik verhinderd ben?
+ -

Indien je verhinderd bent dien je minimaal 24 uur van tevoren af te melden. Als je verzuimt af te melden, worden er kosten van 35 euro in rekening gebracht. Je kunt telefonisch afmelden (spreek eventueel een voicemail in) of per e-mail naar: info@fysioexperts.nl. Telefonisch afmelden heeft de voorkeur, zodat we indien nodig direct een nieuwe afspraak kunnen maken.

Ik heb een voorkeur voor een therapeut, kan ik dit aangeven?
+ -

Ja, dit kun je aangeven. Vermeld dit bij de aanmelding, zodat je bij de juiste therapeut geplaatst kunt worden. Mocht echter de therapeut van voorkeur afwezig zijn of de klacht waar je voor behandeld wilt worden niet binnen zijn of haar expertise liggen, dan plannen we in overleg de afspraak bij een andere therapeut in.

Wat moet ik meenemen naar de eerste afspraak?
+ -

Neem het onderstaande mee naar de eerste behandeling: identificatiebewijs en een handdoek. Kom je via de (huis)arts of specialist? Overhandig de verwijzing dan aan de therapeut.

Geeft FysioExperts behandelingen aan huis?
+ -

Ja, dat is mogelijk. Indien je slecht ter been bent behandelen wij aan huis. Er is, omwille van de zorgverzekeraar, wel een verwijzing van de huisarts of specialist nodig.

Hoe lang duurt een behandeling?
+ -

Een fysio- en oefentherapeutische behandeling duurt circa 25 minuten. Een haptotherapie behandeling duurt 45 minuten. De eerste afspraak is over het algemeen een dubbele zitting en bedraagt 50 minuten.

Kan ik buiten kantoortijden worden behandeld?
+ -

Ja, je kunt op elke locatie terecht voor een behandeling buiten kantoortijden. Zie de locatie pagina voor meer informatie.

Valpreventie 2.jpg

Afspraak maken of benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Je kunt ons elke werkdag telefonisch bereiken van 08.00 tot 16.45 uur. Onze assistentes staan de hele week voor je klaar!

Maak direct een afspraak 079 343 52 40