Kinderfysiotherapie

Zorg voor de motorische ontwikkeling van 0-18 jaar

De kinderfysiotherapeut is gespecialiseerd op het gebied van de motoriek van kinderen van nul tot achttien jaar. De kinderfysiotherapeut gaat uit van de normale motorische en zintuiglijke ontwikkeling van kinderen en kan zo een eventuele afwijking vaststellen.

KF groter kind 2.jpg

Voor welke klachten

 

Kinderfysiotherapie: spelenderwijs oefenen van zintuigen en motoriek

Kinderen leren spelenderwijs. Zij ontdekken de wereld door te bewegen en ontwikkelen zo hun zintuigen en motoriek. Als er sprake is van een bewegingsprobleem kan de ontwikkeling vertraagd, bedreigd of zelfs afwijkend zijn. Een kinderfysiotherapeut begeleidt kinderen met motorische problemen met als doel hen zo optimaal mogelijk te laten bewegen en te ontwikkelen.

De therapeuten kijken zo breed mogelijk naar het kind, zij kijken niet alleen naar de motorische vaardigheden maar ook naar de omgeving en alle betrokkenen. Binnen FysioExperts is dit onze missie en visie die wij te allen tijde willen uitdragen. Zo nodig wordt samen gewerkt met andere benodigde disciplines, bijvoorbeeld met intern begeleiders, leerkrachten, het consultatie bureau, de huisarts, de diëtist en de POH-jeugd. We hebben verschillende samenwerkingspartners en ook intern in de praktijk verwijzen wij indien nodig door naar gespecialiseerde collega (denk aan manueel- of psychosomatische fysiotherapie en de oefentherapeut).

Lees meer

KF zuigeling.jpg
Kinderfysio team 3.jpg
KF groter kind.jpg

Deze fysiotherapeuten kunnen je onder andere helpen

Marjolein v Kempen.jpg
MvK attribuut.jpg
Marjolein van Kempen

Kinderfysiotherapeut

0-4 jarigen, Schrijfproblemen, Sensorische informatieverwerking, Draagdoekconsulent.

BIG 69050487804

Milou van Duijn.jpg
MvD attribuut.jpg
Milou van Duijn

Fysiotherapeut & Kinderfysiotherapeut i.o.

Orthopedische revalidatie na operatie, Lage rugklachten, Knie artrose, Medische training

BIG 39928295904

Quirine Plazier.jpg
QP attribuut.jpg
Quirine Plazier

Kinderfysiotherapeut

Sensorische informatieverwerking, SOLK/spanning- en pijnklachten

BIG 69910022004

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mij aanmelden voor een behandeling?
+ -

Aanmelden gaat telefonisch, per mail, via het contactformulier op de website of per e-mail: info@fysioexperts.nl

Is een verwijzing van een (huis)arts verplicht?
+ -

Nee, een verwijzing is niet verplicht. Je kunt zonder verwijzing bij ons terecht, dit wordt ‘directe toegankelijkheid’ genoemd. De therapeut begint de intake met een screening; om te bepalen of je klachten zonder tussenkomst van een (huis)arts beoordeeld en behandeld kunnen worden. Soms is het nodig dat je alsnog naar de huisarts gaat voor een verwijzing of een vervolgonderzoek, de fysiotherapeut zal je dan naar je huisarts verwijzen.

Heeft FysioExperts een wachtlijst?
+ -

In uitzonderlijke gevallen kan het voorkomen dat er een korte wachtlijst is. Wij doen er uiteraard alles aan om dit te beperken. Is er sprake van een wachttijd? Dan word je door de assistente op de hoogte gebracht van de te volgen procedure.

Wat moet ik doen als ik verhinderd ben?
+ -

Indien je verhinderd bent dien je minimaal 24 uur van tevoren af te melden. Als je verzuimt af te melden, worden er kosten van 35 euro in rekening gebracht. Je kunt telefonisch afmelden (spreek eventueel een voicemail in) of per e-mail naar: info@fysioexperts.nl. Telefonisch afmelden heeft de voorkeur, zodat we indien nodig direct een nieuwe afspraak kunnen maken.

Ik heb een voorkeur voor een therapeut, kan ik dit aangeven?
+ -

Ja, dit kun je aangeven. Vermeld dit bij de aanmelding, zodat je bij de juiste therapeut geplaatst kunt worden. Mocht echter de therapeut van voorkeur afwezig zijn of de klacht waar je voor behandeld wilt worden niet binnen zijn of haar expertise liggen, dan plannen we in overleg de afspraak bij een andere therapeut in.

Wat moet ik meenemen naar de eerste afspraak?
+ -

Neem het onderstaande mee naar de eerste behandeling: identificatiebewijs en een handdoek. Kom je via de (huis)arts of specialist? Overhandig de verwijzing dan aan de therapeut.

Geeft FysioExperts behandelingen aan huis?
+ -

Ja, dat is mogelijk. Indien je slecht ter been bent behandelen wij aan huis. Er is, omwille van de zorgverzekeraar, wel een verwijzing van de huisarts of specialist nodig.

Hoe lang duurt een behandeling?
+ -

Een fysio- en oefentherapeutische behandeling duurt circa 25 minuten. Een haptotherapie behandeling duurt 45 minuten. De eerste afspraak is over het algemeen een dubbele zitting en bedraagt 50 minuten.

Kan ik buiten kantoortijden worden behandeld?
+ -

Ja, je kunt op elke locatie terecht voor een behandeling buiten kantoortijden. Zie de locatie pagina voor meer informatie.

Valpreventie 2.jpg

Afspraak maken voor een neurologische beperking

Onze locaties in Zoetermeer zijn elke werkdag telefonisch bereiken van 08.00 tot 16.45 uur. Onze assistentes staan de hele week voor je klaar!

Maak direct een afspraak 079 343 52 40