Haptotherapie

Haptotherapie leert je te luisteren naar je gevoel. Als er veel tegenstellingen bestaan tussen verstand en gevoel, gaat het wringen. Letterlijk, in je lichaam. Je lichaam heeft je heel wat te vertellen.

AH attribuut.jpg

Voor welke klachten

 • Pijnklachten (bij kinderen vaak buikpijn)
 • Gevoel en verstand spreken elkaar tegen
 • Moeite met grenzen (bv burn out)
 • Stress
 • Verhoogd spanningsgevoel
 • Angst
 • Hyperventilatie
 • Faalangst
 • Relatieproblemen
 • Moeite met contacten
 • Conflicten
 • Pesten
 • Boosheid

Haptotherapie: Verstand krijgen van je gevoel

Maar al te vaak worden gevoelens van ongemak weggestopt omdat ze niet ‘logisch’ te beredeneren zijn. Helaas verdwijnen de gevoelens hiermee niet.

Ze komen terug als lichamelijke klachten zoals hyperventilatie, hoofdpijn, burn-out en een verhoogde spierspanning. De haptotherapeut heeft specifieke deskundigheid over de rol van gevoelens in relatie tot hoe we denken, doen en non-verbaal communiceren.

De haptotherapeut helpt je om er achter komen wat jouw lichaam jou vertelt. Dit gebeurt door gesprekken, oefeningen en aanrakingen. Gevoelens overkomen je, daar kies je niet voor. Hoe je hier mee om gaat kun je wel zelf beïnvloeden. Je staat hierdoor steviger in je schoenen en je grenzen worden beter voelbaar.

De haptotherapeut van FysioExperts is ook gespecialiseerd in het behandelen van kinderen. 

Lees meer

Deze therapeuten bij FysioExperts kunnen je onder andere helpen

Agnes Hinlopen.jpg
AH attribuut.jpg
Agnes Hinlopen

Haptotherapeut

Psychosomatische klachten, Haptonomie bij kinderen

BIG 29033871304

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mij aanmelden voor een behandeling?
+ -

Aanmelden gaat telefonisch, per mail, via het contactformulier op de website of per e-mail: info@fysioexperts.nl

Is een verwijzing van een (huis)arts verplicht?
+ -

Nee, een verwijzing is niet verplicht. Je kunt zonder verwijzing bij ons terecht, dit wordt ‘directe toegankelijkheid’ genoemd. De therapeut begint de intake met een screening; om te bepalen of je klachten zonder tussenkomst van een (huis)arts beoordeeld en behandeld kunnen worden. Soms is het nodig dat je alsnog naar de huisarts gaat voor een verwijzing of een vervolgonderzoek, de fysiotherapeut zal je dan naar je huisarts verwijzen.

Heeft FysioExperts een wachtlijst?
+ -

In uitzonderlijke gevallen kan het voorkomen dat er een korte wachtlijst is. Wij doen er uiteraard alles aan om dit te beperken. Is er sprake van een wachttijd? Dan word je door de assistente op de hoogte gebracht van de te volgen procedure.

Wat moet ik doen als ik verhinderd ben?
+ -

Indien je verhinderd bent dien je minimaal 24 uur van tevoren af te melden. Als je verzuimt af te melden, worden er kosten van 35 euro in rekening gebracht. Je kunt telefonisch afmelden (spreek eventueel een voicemail in) of per e-mail naar: info@fysioexperts.nl. Telefonisch afmelden heeft de voorkeur, zodat we indien nodig direct een nieuwe afspraak kunnen maken.

Ik heb een voorkeur voor een therapeut, kan ik dit aangeven?
+ -

Ja, dit kun je aangeven. Vermeld dit bij de aanmelding, zodat je bij de juiste therapeut geplaatst kunt worden. Mocht echter de therapeut van voorkeur afwezig zijn of de klacht waar je voor behandeld wilt worden niet binnen zijn of haar expertise liggen, dan plannen we in overleg de afspraak bij een andere therapeut in.

Wat moet ik meenemen naar de eerste afspraak?
+ -

Neem het onderstaande mee naar de eerste behandeling: identificatiebewijs en een handdoek. Kom je via de (huis)arts of specialist? Overhandig de verwijzing dan aan de therapeut.

Geeft FysioExperts behandelingen aan huis?
+ -

Ja, dat is mogelijk. Indien je slecht ter been bent behandelen wij aan huis. Er is, omwille van de zorgverzekeraar, wel een verwijzing van de huisarts of specialist nodig.

Hoe lang duurt een behandeling?
+ -

Een fysio- en oefentherapeutische behandeling duurt circa 25 minuten. Een haptotherapie behandeling duurt 45 minuten. De eerste afspraak is over het algemeen een dubbele zitting en bedraagt 50 minuten.

Kan ik buiten kantoortijden worden behandeld?
+ -

Ja, je kunt op elke locatie terecht voor een behandeling buiten kantoortijden. Zie de locatie pagina voor meer informatie.

Valpreventie 2.jpg

Afspraak maken of benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Je kunt ons elke werkdag telefonisch bereiken van 08.00 tot 16.45 uur. Onze assistentes staan de hele week voor je klaar!

Maak direct een afspraak 079 343 52 40