Hoofdpijn- en duizeligheidsklachten

Onze manueel therapeuten van FysioExperts hebben zich gespecialiseerd in het behandelen van hoofdpijn- en duizeligheid klachten. Er zijn veel verschillende cursussen gevolgd en er is op basis van de meest recente literatuur een behandelprotocol ontwikkeld.

Met een team van 6 gespecialiseerde manueel therapeuten in samenwerking met de psychosomatische fysio- en oefentherapeut en de kinderfysiotherapeut, behandelen zij hoofdpijn- en duizeligheid klachten met de juiste expertise.

Hoofdpijn 2.jpg

Hoofdpijn

Met een team van 6 gespecialiseerde manueel therapeuten in samenwerking met de psychosomatische fysio- en oefentherapeut en de kinderfysiotherapeut, behandelen zij hoofdpijn- en duizeligheid klachten met de juiste expertise.

Uit onderzoek is gebleken dat manuele therapie effectief is bij spanningshoofdpijn en cervicogene hoofdpijn. In enkele wetenschappelijke onderzoeken wordt aangegeven dat behandeling voor een aantal soorten migraine ook effectief zou zijn. Hiervoor is nog niet voldoende en/of tegenstrijdig bewijs. Voor behandeling van clusterhoofdpijn, migraine of andere hoofdpijnsoorten, adviseren we je contact op te nemen met de huisarts.

De behandeling van hoofdpijn kan bestaan uit:

  • Informeren en adviseren over leefstijladviezen, balans tussen belasting en belastbaarheid en omgang met klachten;
  • Mobilisatie en/of manipulatie van cervicale en thoracale wervelkolom;
  • Oefentherapie ter verbetering van mobiliteit, het versterken van het spieruithoudingsvermogen van spieren gelegen in de nek en schouder regio, ter bevordering van stabiliteit van de nek en om de algehele uithoudingsvermogen te verbeteren;
  • Ontspanningsoefeningen.

Lees meer

Welke hoofdpijn- en duizeligheidsvormen kunnen wij behandelen?

Hoofdpijn

  • Tension type headache (spierspanningshoofdpijn)
  • Cervicogene hoofdpijn


Duizeligheid

  • Benigne paroxysmale positieduizeligheid
  • Cervicogene duizeligheid
  • Duizeligheid bij ouderen
  • Psychische duizeligheid
Hoofdpijn.jpg
SG attribuut.jpg
MS attribuut.jpg

Duizeligheid

Benigne paroxysmale positieduizeligheid

BPPD wordt veroorzaakt door een stoornis van het evenwichtsorgaan in het binnenoor. Patiënten met BPPD hebben last van draaiduizeligheid. De duizeligheid ontstaat na het maken van een specifieke beweging van het hoofd, bijvoorbeeld bij omdraaien in bed of omhoog kijken. BPPD is over het algemeen goed te behandelen. 

Cervicogene duizeligheid

Cervicogene duizeligheid kan ontstaan als er sprake is van een dysfunctie gelegen in nek. Denk bijvoorbeeld aan verminderde beweeglijkheid van de nek, een hoge spierspanning of verminderde stabiliteit.

Patiënten met cervicogene duizeligheid geven vaak de volgende symptomen aan; onzeker en instabiel gevoel, verminderd evenwicht, zeeziek, misselijkheid en/of licht in het hoofd. 

Duizeligheid bij ouderen

Duizeligheid bij ouderen kan afhankelijk zijn van meerdere factoren. Een combinatie van  factoren zoals het gebruik van meerdere soorten medicatie, een verminderde functionele mobiliteit, verminderd functioneren van het evenwichtsorgaan kunnen langdurige of zelfs chronische duizeligheid klachten veroorzaken.

Symptomen die deze patiëntengroep zou kunnen aangeven zijn duizeligheid of een licht gevoel in het hoofd, niet vast ter been zijn, kan geprovoceerd worden door gaan liggen in bed of omhoog komen vanuit lig. De klachten zijn kort van duur en trekken na een aantal secondes weg.

Psychische duizeligheid

Stress, spanning, angst en depressie kunnen als oorzaak van duizeligheid op de voorgrond staan. Deze factoren kunnen er namelijk voor zorgen dat we oppervlakkiger adem halen en dat we dus minder zuurstof naar onze hersenen sturen. Daardoor kan je je ook licht in je hoofd voelen of het gevoel hebben dat je gaat flauwvallen.

Deze vorm van duizeligheid kan goed behandeld worden bij de psychosomatisch fysiotherapeut. Deze therapeut kan je helpen met ontspanningsoefeningen en ademhalingsoefeningen om op die manier de stress en de angst voor de klachten te verminderen. 

Onze manueel therapeuten van FysioExperts hebben zich gespecialiseerd in het behandelen van hoofdpijn- en duizeligheid klachten. Er zijn veel verschillende cursussen gevolgd en er is op basis van de meest recente literatuur een behandelprotocol ontwikkeld. Met een team van 6 gespecialiseerde manueel therapeuten in samenwerking met de psychosomatische fysio- en oefentherapeut en de kinderfysiotherapeut, behandelen zij hoofdpijn- en duizeligheid klachten met de juiste expertise.

Bekijk behandeling

Hoofdpijn 2.jpg

Manuele therapie is een specialisme binnen de fysiotherapie. De manueel therapeut heeft een aanvullende wetenschappelijke master opleiding gedaan ter bevordering van zijn of haar kennis en vaardigheden en is met name gespecialiseerd in wervelkolomklachten (nek, rug, heup en schouder). 

Bekijk behandeling

LWK.jpg

Mogelijk ervaar je meer last van pijn of vermoeidheid en ben je meer prikkelbaar of gespannen als anders. Deze klachten kunnen verband houden met bepaalde omstandigheden zoals een hoge werkdruk, conflicten, emotionele gebeurtenissen, relationele problemen, verlies of ernstige ziekteprocessen. De psychosomatische fysio- en oefentherapeut hebben zich gespecialiseerd in de behandeling van deze klachten.

Bekijk behandeling

PSF.jpg

Deze therapeuten bij FysioExperts kunnen je onder andere helpen

Gerdien Baaijens.jpg
GB attribuut.jpg
Gerdien Baaijens

Manueel therapeut

Wervelkolomklachten, Hoofdpijn- en duizeligheidsklachten

BIG 59033017304

Irene Kaptein.jpg
IK attribuut.jpg
Irene Kaptein

Manueel therapeut & Psychosomatisch fysiotherapeut

Hoofdpijnklachten, Psychosomatiek, Fasciatherapie, Dry needling, Orthopedische klachten

BIG 99034079804

Mariette Smit.jpg
MS attribuut.jpg
Mariëtte Smit

Manueel therapeut & Management assistent

Hoofdpijn- en duizeligheidsklachten, Wervelkolomklachten

BIG 99908680204

Shama Gies Broesterhuizen.jpg
SG attribuut.jpg
Shama Gies Broesterhuizen

Manueel therapeut

Hoofdpijnklachten en BPPD, Wervelkolomklachten, Schouderklachten, Medische training

BIG 89915848904

Yolanda Petschl.jpg
YP attribuut.jpg
Yolanda Petschl

Manueeltherapeut

Wervelkolomklachten Hoofdpijnklachten

BIG 49041669404

Valpreventie 2.jpg

Afspraak maken of benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Je kunt ons elke werkdag telefonisch bereiken van 08.00 tot 16.45 uur. Onze assistentes staan de hele week voor je klaar!

Maak direct een afspraak 079 343 52 40