Artrose

Artrose is een veel voorkomende aandoening en wordt in de volksmond ook wel 'slijtage' genoemd. In een gewricht is kraakbeen aanwezig, een dunne laag over het bot heen. Dit kraakbeen neemt, bij artrose, langzaam in dikte af. Het gewricht kan hierdoor gaan vervormen, mogelijk minder soepel bewegen en er kunnen stukjes kraakbeen door het gewricht gaan 'zwemmen'. Deze veranderingen kunnen zorgen voor pijn en beperkingen.

Knie.jpg

Voor welke klachten

Symptomen van artrose zijn:

  • Pijnklachten en stijfheid van de gewrichten met name in de ochtend
  • Knisperend geluid bij bewegen
  • Stijfheid bij opstaan
  • Verminderde beweeglijkheid
  • Verminderde spierkracht

Bekijk hier de folder voor meer informatie!

Artrose: blijf in beweging!

De behandeling zal zich richten op de hulpvraag en de beperkingen die naar voren komen in het onderzoek. Belangrijk om te weten:

  • Artrose is een aandoening welke onomkeerbaar is, de artrose zal niet weggaan. Er is dus een kans dat de klachten niet volledig verdwijnen. Het doel van de fysiotherapie is het verminderen van de klachten en het verminderen van de beperkingen in activiteiten als gevolg van de klachten. Wij adviseren je daarom tijdens de behandeling hoe je bijvoorbeeld het beste kunt opstaan, welke leefregels er zijn en wat je kan verwachten van het beloop van de aandoening Dit alles met het streven om jou zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen in de toekomst!
  • De therapeut neemt oefeningen met je door zodat je thuis zelf aan de slag kan gaan. De oefeningen hebben als doel de spierkracht-, stabiliteit -en beweeglijkheid van het gewricht toe te laten nemen.

Vergoeding vanuit de basisverzekering!

Per 1 januari 2018 worden maximaal 12 behandelingen vergoed uit de basis verzekering voor fysiotherapie en oefentherapie. Het eigen risico wordt hiervoor aangesproken.

Deze 12 behandelingen worden alleen vergoed mits noodzakelijk en worden in één jaar tijd gegeven.

Lees meer

Oefentherapie 1.jpg
Geriatrie 4.jpg
Valpreventie.jpg

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mij aanmelden voor een behandeling?
+ -

Aanmelden gaat telefonisch, per mail, via het contactformulier op de website of per e-mail: info@fysioexperts.nl

Is een verwijzing van een (huis)arts verplicht?
+ -

Nee, een verwijzing is niet verplicht. Je kunt zonder verwijzing bij ons terecht, dit wordt ‘directe toegankelijkheid’ genoemd. De therapeut begint de intake met een screening; om te bepalen of je klachten zonder tussenkomst van een (huis)arts beoordeeld en behandeld kunnen worden. Soms is het nodig dat je alsnog naar de huisarts gaat voor een verwijzing of een vervolgonderzoek, de fysiotherapeut zal je dan naar je huisarts verwijzen.

Heeft FysioExperts een wachtlijst?
+ -

In uitzonderlijke gevallen kan het voorkomen dat er een korte wachtlijst is. Wij doen er uiteraard alles aan om dit te beperken. Is er sprake van een wachttijd? Dan word je door de assistente op de hoogte gebracht van de te volgen procedure.

Wat moet ik doen als ik verhinderd ben?
+ -

Indien je verhinderd bent dien je minimaal 24 uur van tevoren af te melden. Als je verzuimt af te melden, worden er kosten van 35 euro in rekening gebracht. Je kunt telefonisch afmelden (spreek eventueel een voicemail in) of per e-mail naar: info@fysioexperts.nl. Telefonisch afmelden heeft de voorkeur, zodat we indien nodig direct een nieuwe afspraak kunnen maken.

Ik heb een voorkeur voor een therapeut, kan ik dit aangeven?
+ -

Ja, dit kun je aangeven. Vermeld dit bij de aanmelding, zodat je bij de juiste therapeut geplaatst kunt worden. Mocht echter de therapeut van voorkeur afwezig zijn of de klacht waar je voor behandeld wilt worden niet binnen zijn of haar expertise liggen, dan plannen we in overleg de afspraak bij een andere therapeut in.

Wat moet ik meenemen naar de eerste afspraak?
+ -

Neem het onderstaande mee naar de eerste behandeling: identificatiebewijs en een handdoek. Kom je via de (huis)arts of specialist? Overhandig de verwijzing dan aan de therapeut.

Geeft FysioExperts behandelingen aan huis?
+ -

Ja, dat is mogelijk. Indien je slecht ter been bent behandelen wij aan huis. Er is, omwille van de zorgverzekeraar, wel een verwijzing van de huisarts of specialist nodig.

Hoe lang duurt een behandeling?
+ -

Een fysio- en oefentherapeutische behandeling duurt circa 25 minuten. Een haptotherapie behandeling duurt 45 minuten. De eerste afspraak is over het algemeen een dubbele zitting en bedraagt 50 minuten.

Kan ik buiten kantoortijden worden behandeld?
+ -

Ja, je kunt op elke locatie terecht voor een behandeling buiten kantoortijden. Zie de locatie pagina voor meer informatie.

Valpreventie 2.jpg

Afspraak maken of benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Je kunt ons elke werkdag telefonisch bereiken van 08.00 tot 16.45 uur. Onze assistentes staan de hele week voor je klaar!

Maak direct een afspraak 079 343 52 40