Nieuwsoverzicht

Nieuwe ontwikkelingen en berichten vindt u hieronder. Wij zijn ook actief op Facebook en Twitter!

 • 15-05-2019

  MS? Dit kunnen we voor doen!

  Wist u dat miljoenen zenuwuitlopers ervoor zorgen dat uw zenuwcellen verbonden blijven en zo uw zenuwstelsel intact blijft? Normaal gesproken zou dit zo moeten werken, alleen helaas zijn er ook miljoenen mensen waar dit niet zo gaat. MS is een van de ziektes waar op dit moment nog niet veel tegen te doen valt en helaas is het (nog) niet geneesbaar. Kunt u er dan helemaal niets tegen doen? Jawel! Fysiotherapie kan u hierin begeleiden. Blijven bewegen en aan de slag gaan met een therapeut helpt!

  Lees verder
 • 15-05-2019

  Hoeveel water moet u drinken?

  Gemiddeld drinken wij zo'n vijf glazen water per dag, omgerekend een liter. Het Voedingscentrum raadt echter zeven tot tien glazen water aan, maar dit haalt slechts 15 procent van de Nederlanders. Dat blijkt uit een watertest van zorgverzekeraar Menzis onder tienduizend mensen.

  Lees verder
 • 01-05-2019

  Fysiotherapie bij werkgerelateerde fysieke of mentale klachten

  Gemiddeld is bijna de helft van alle werkenden wel een keer per jaar ziek. De tijdsduur van het ziekteverzuim loopt nogal uiteen. Gemiddeld zijn mensen 7 dagen per jaar ziek, echter er is een steeds grotere groep mensen die langdurig uitvalt (meer dan 104 dagen op jaarbasis) of zich frequent ziekmelden. Uit een onderzoek van Volksgezondheid komt naar voren dat 23,9% van de werknemers die hebben verzuimd, hun meest recente ziekteverzuim deels (14,7%) of hoofdzakelijk (9,2%) door het werk kwam. Dat is bijna een kwart van het verzuim!

  Lees verder
 • 17-04-2019

  Waarom is wandelen zo ongelooflijk gezond?

  We vergeten al snel dat bewegen essentieel voor een goede gemoedstoestand. Immers; een fit lichaam helpt bij een gezonde geest! April is de perfecte maand om uw wandelschoenen aan te trekken en lekker naar buiten te gaan. Dagelijks een half uurtje wandelen, kan namelijk geen pil tegenop. Het zorgt voor vermindering van stress, uw hart- en longen worden er sterker van, uw geheugen wordt beter en het prikkelt de creatieve geest! Daarnaast is het ook nog één van de meest verantwoorde manieren van bewegen en mooi meegenomen is dat u er ook nog (flink) van kunt afvallen!

  Lees verder
 • 10-04-2019

  FysioExperts gesloten met feestdagen

  FysioExperts is op maandag 22 april (tweede paasdag) gesloten. Dinsdag 23 april staan wij weer voor u klaar!

  Lees verder
 • 04-04-2019

  Even voorstellen: Marit Huisman!

  Lees hier meer over onze collega Marit!

  Lees verder
 • 04-04-2019

  Een klein beetje bewegen levert al heel veel gezondheidswinst op

  Dat bewegen een positief effect heeft op de gezondheid, mag inmiddels wel duidelijk zijn. Echter hoeveel beweging er nodig is en op welke manier, daar verschillen de meningen nog wel eens over. In de Verenigde Staten zijn eind 2018 ook nieuwe richtlijnen voor bewegen gepubliceerd in het tijdschrift JAMA (Journal of the American Medical Association). De belangrijkste verandering ten opzichte van de vorige richtlijn uit 2008 is dat zelfs een klein beetje bewegen al heel veel gezondheidswinst oplevert.

  Lees verder
 • 30-03-2019

  Lentekriebels

  De zon laat zich al regelmatig zien, de terrassen vullen zich alweer aardig, de fietsen worden uit de schuur gehaald en de dagen worden langer, dat kan maar 1 ding betekenen; de lente is begonnen! Ook zal op de laatste zondag van deze maand de zomertijd ingaan waardoor de dagen nog langer lijken! Om de lente zo goed mogelijk van start te gaan geven wij u wat lentetips die bijdragen aan een gezonde leefstijl.

  Lees verder
 • 28-03-2019

  Wij zijn trots op ons cijfer!

  In 2018 heeft u ons beoordeeld met een 8,8, wauw een prachtig rapportcijfer! Bedankt dat u de moeite heeft genomen om ons te reviewen, met uw feedback kunnen wij onze service weer verbeteren 

  Lees verder