Nieuwsoverzicht

Nieuwe ontwikkelingen en berichten vindt u hieronder. Wij zijn ook actief op Facebook en Twitter!

 • 15-09-2020

  rugpijn-rugklachten-zoetermeer

  Heeft u last van rugpijn/rugklachten? Dan gaat u vast en zeker op zoek naar een manier om van uw pijn af te komen. Waarschijnlijk hoopt u antwoord te krijgen op de vraag waarom u nu rugpijn heeft. Het verbaast ons hoeveel misverstanden er zijn over de oorzaken van rugklachten. In dit artikel hopen wij zes onduidelijkheden op te helderen.

  Lees verder
 • 14-09-2020

  ademhaling-ademen-zoetermeer

  Ademhalen is het eerste wat we doen op het moment dat we de wereld inkomen en het laatste wanneer we de wereld weer verlaten. Het is een belangrijk deel van ons leven, want zonder ademhaling kunnen we niet leven. Onze ademhaling is een onbewust proces dat we duizenden keren per dag doen. Dat zorgt ervoor dat we het belang van een goede ademhaling vaak over het hoofd zien. Heeft u zelf wel eens last van problemen met uw ademhaling? Of snakt u vaak naar meer lucht? Lees dan snel verder!

  Lees verder
 • 07-09-2020

  virus-bacterie-zoetermeer

  In deze tijd van corona staan wij ineens veel meer stil wat nu eigenlijk het verschil is tussen een virus en een bacterie. Er wordt van ons verlangd om onze handen veelvuldig te wassen of te desinfecteren, maar is dit niet iets wat alleen bacteriën doodt? In dit artikel leggen wij uit waarom het toch belangrijk is door het verschil, maar ook de overeenkomst, tussen virussen en bacteriën te benoemen. Tot slot leggen wij kort uit wat het principe van een vaccin is.

  Lees verder
 • 10-08-2020

  6 manieren waarop fysiotherapie u kan helpen

  Dat fysiotherapie u kan helpen bij het herstellen van blessures en fysieke klachten, wist u al. Maar wist u ook dat wij u kunnen helpen om het dagelijks leven makkelijker te maken? Het klinkt misschien logisch, maar als u beter beweegt, wordt het dagelijks leven ook makkelijker. Hieronder vindt u 6 manieren waarop fysiotherapie u kan helpen.

  Lees verder
 • 21-07-2020

  Core Stability, waar is het goed voor en hoe traint u het?

  Hoe is uw ‘core stability’? Misschien heeft u wel eens van de term gehoord, maar weet u ook echt wat het inhoudt? Core stability staat voor rompstabiliteit en speelt een belangrijke rol in het voorkomen van blessures, het verbeteren van sportprestaties en een betere lichaamshouding. In deze blog vertellen wij u waarom het hebben van een goede core stability zo belangrijk is en hoe u deze zelf eenvoudig kunt trainen.

  Lees verder
 • 15-07-2020

  Kijkje in de anatomie – Gewrichten

  Wat is nu de exacte functie van gewrichten binnen ons lichaam? Wat voor soort gewrichtsaandoeningen zijn er en hoe kunnen deze verholpen worden? Wij vertellen het u.

  Lees verder
 • 15-07-2020

  Minder last van artrose in de zomer?

  Het is weer zomer! We gaan genieten van het lekkere weer, af en toe op zoek naar afkoeling en hebben minder last van artrose!?! Mensen met artrose geven vaak aan minder last te hebben van hun klachten in de zomer. Heeft het weer nu echt zoveel invloed op de pijn van artrose of is dit maar een fabel? In dit artikel kijken we naar de invloed op de intensiteit van pijn bij artrose in combinatie met warm of koud weer.

  Lees verder
 • 24-06-2020

  Behoud van fitheid tijdens chemotherapie

  In het vakblad voor fysiotherapie stond een interessant artikel over een onderzoek naar het effect van het volgen van een beweegprogramma tijdens chemotherapie bij patiënten met borstkanker. Als gespecialiseerd Oncologiefysiotherapeut, werd ik natuurlijk direct enthousiast bij het lezen van de positieve resultaten van het onderzoek en ik wil dit dan ook graag met u delen!

  Lees verder
 • 05-06-2020

  Het belang van Fysiotherapie boven Dokter Google

  Het internet is alwetend. In de enorme hoeveelheid informatie die beschikbaar is, is een antwoord te vinden op élke vraag. Belangrijk is wel dat u de júiste vraag stelt en de (vaak uiteenlopende) antwoorden naar waarde kunt beoordelen, zodat u geen foute conclusies trekt over uw klachten of zelfs aan de slag gaat met onjuiste adviezen. Gaat u bij lichamelijke klachten naar de fysiotherapeut of raadpleegt u ‘Dokter Google’? En is dat wel zo verstandig?

  Lees verder
 • 21-05-2020

  E-consult bij rugproblemen

  Heeft u een klacht, aandoening of blessure waardoor u minder makkelijk beweegt? Dan kan het zijn dat u fysiotherapie nodig heeft. Wilt u graag vanuit huis werken aan uw herstel of revalidatie na een operatie of trauma, dan kunnen wij u helpen op afstand, via een online consult.

  Lees verder