Winter op komst

De temperatuur daalt. Na een lange hete zomer daalt de thermometer steeds verder en zitten sommige van ons met smacht te wachten op de eerste dagen onder het vriespunt. Bevroren sloten, ijzige wind en misschien zelf een witte vlok op je neus, voor sommige een genot en voor de ander een tijd om weer snel te vergeten.

De winter is op komst, kloppen de voorspellingen en gaan we na al die jaren weer een ijs koude periode tegemoet?

Schaatsen worden geslepen, ski's en boards worden gewaxt, de sneeuwberichten in de Alpen worden met smacht gevolgd en de glühwein en warme choco wordt opgewarmd. Welke voorbereiding je ook treft, op welke manier je de winter ook door wilt komen, zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Alleen een warme jas, het juiste materiaal of voldoende hout in het houthok; het is niet voldoende.

Oud of jong, zorg ervoor dat je lichaam ook klaar is voor de winter. Fit genoeg om de hele dag sportief te zijn en sterk en zeker genoeg om de glibberige straten te doorkruisen. Als fysiotherapeut zijn we misschien niet allemaal de expert op het gebied van de wintersport, net als u zijn er ook fysio's die liever warm binnen blijven. Wel kunnen we allemaal helpen de juiste voorbereiding te treffen om je zo fit en sterk mogelijk de winter door te komen. Oftewel wat de winter ons ook zal brengen, twijfel je of je fysieke gesteldheid voldoende is? Maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten en kom zo fijn mogelijk de winter door.

Succes en veel plezier de komende maanden!

Groetjes
Evelien

Deel dit bericht via