Voor het eerst op schoolkamp zonder luier

Marjolein Veldman, kinderbekkenfysiotherapeut, vertelt over een blije moeder en een trotse zoon die na behandeling zonder luier voor het eerst op schoolkamp kon.

"Afgelopen jaar heb ik een jongen van 11 jaar behandeld die 's nachts nog niet zindelijk was. Het dreef de ouders tot wanhoop en het jongetje kreeg steeds minder zelfvertrouwen. Nadat ik een aantal behandelingen en tips had gegeven ging het echter snel vooruit. Ouders blij, zoon blij en ik natuurlijk niet minder! Dit is waarom ik dit vak zo leuk vind.
Ik heb moeder gevraagd om haar ervaring op papier te zetten en dit is wat ze schreef:

Mijn zoon van 11 zit op scouting, elk jaar gaan ze met z’n allen op zomerkamp. Heel erg leuk zou je denken. Helaas, gaat mijn zoon nooit mee. Hij draagt iedere nacht een luier en is zo bang dat andere kinderen zijn luier zien, waardoor hij niet mee gaat. Hij schaamt zich enorm dat hij nog in zijn bed plast.

We hebben in het verleden de plaswekker geprobeerd. Het cliché bleek ook bij ons waar. Iedereen in huis werd wakker, behalve mijn zoon. Met hulp van kinderbekkenfysiotherapeut Marjolein is hij nu vrijwel elke nacht droog. Heel af en toe gaat het nog een keertje fout, inmiddels weten we dan ook waar het door komt. Mijn zoon is zo trots! Hij is gegroeid in zijn zelfvertrouwen. En… dit jaar gaat hij voor het eerst mee op kamp!"

Deel dit bericht via